Farvel til – Tom Petty, 66 år

3. oktober 2017

“It’s shocking, crushing news. I thought the world of Tom. He was a great performer, full of the light, a friend, and I’ll never forget him.” [Bob Dylan]

Åh nej, nåede jeg lige at tænke, da nyheden om Tom Pettys alt for tidlige død dukkede op på skærmen. Skal vi nu til at skrive små nekrogrammer over døde rockstjerner igen!? Åbenbart.

Petty blev fundet livløs i sit hjem søndag aften, lagt i coma og døde derefter. Den nærmere dødsårsag er endnu ikke kommet for en dag, men det var kendt, at Petty i mange år var afhængig af heroin. Opdatering: Det forlyder nu, at Petty døde af et hjertestop (‘cardiac arrest’).

Og Petty behøver man vel ikke at præsentere. Han var en af de mest succesfulde amerikanske rockmusikere. Båede med sit band The Heatbreakers, som solist og som medlem af supergruppen Traveling Wilburys. Selv blev jeg helt væltet om kuld, da det eponyme debutalbum udkom i 1976. Et renlivet rock’n roll-album med gode sange – som fx “American girl” – i enkle rockarrangementer uden omsvøb. En tidsløs rockplade.

Men nu er Petty altså død og efterlader et gabende hul i rækken af vitale, ovelevende rockstjerne med noget på hjerte.

Og så kommer jeg i tanke om den scene i Ondskabens øjne (Silence of the Lambs), hvor Jonathan Demme bruger “American Girl” med skarpsindig omtanke…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

158 har læst indlægget
14,851