Fra erindringsarkivet

17. oktober 2018

En af store fordele ved vissse sociale medier, som fx Facebook, er, at de giver mulighed for at komme i kontakt med gamle bekendte, fx skolekammerater, og mulighed for at dele minder fra gamle dage, fx fotos og andet fra barndommens land.

Forleden faldt jeg over ovenstående to sepiafarvede fotos fra min barndoms lokation i Esbjerg. Billederne viser den lokale tømmerhandel Bødkers, der lå, hvor nu Strandbyparken ligger, dvs. på området, der afgrænses af Nygårdsvej (min gade), Sjællandsgade, Skjoldsgade og Spangsbjerggade.

Dengang i barndommen var trælasthandlen mest noget, jeg og kammeraterne så udefra. Bødker var delvist omgærdet af en høj,nærmest bordeauxfarvet trævæg, bag hvilken stabler af træ og andet befandt sig. Trævæggen vendte ud mod det gadekryds mellem Nygårdsvej og Sjællandsgade, hvor jeg mest opholdt mig. Og måske var det derfor, jeg forestillede mig, at plankeværket gik hele vejen rundt. Men billderne overfor fortæller en lidt andet historie om stedet indretning. Erindringen spiller en et puds.

Bødker var – midt i vestbyens arbejderboligkvarterer – et fascinerende, anderledes fænomen, der både satte fantasiern i gang og lokkede til ulovlige besøg efter lukketid.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Gertrud kommentarer:

    Sjovt nok var min barndomslegeplads overskridelsen af
    Bøttkerplankeværket fra Spangsberggadesiden…
    Og så utallige timer i “Storehaven” – Vestre Skoles anlæg inde bagved Nygårdsvej/Spangsberggade og Nørregade

  2. capac kommentarer:

    @Gertrud: Storehaven var vist det grønne område, hvor vi fra Vestre Skole spillede bold i de små klasser, inden vi – med de blå busser – blev transporteret ud til fodboldbanen over for stadion.

Skriv en kommentar

55 har læst indlægget
14,929