Kopibands: Herman’s Hermits, the Hollies og mange flere

8. juli 2019

De britiske beatgrupper, der udgjorde The British Invasion i USA, var kopibands – det gælder også The Beatles i begyndelsen. Og de kopierede flittigt amerikansk pop, bl.a. pigebandpop. Som her Herman’s Hermits, der plankede The Cookies’ “I’m into something good”. Herman og hermitterne fik stor succes med den sang til forskel fra The Cookies.

Også the Hollies kiggede over dammen for at fine materiale, der var værd at synge og udgive, og det gik ud over Evie Sands’ fine “I can’t let go”. Sands hittede i New York med sangen, der er skrevet af Al Gorgoni og Chip Taylor, der også er ansvarlige for Troggs store hit “Wild Thing”.

Forskellen på original og kopi? Måske – i hvert fald i Hollies tilfælde – at de gør en popsang til en beatting. Tilfører den gode sang noget energi, fremdrift og vildskab.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

46 har læst indlægget
15,045