Amerika først: De amerikanske kvinder vandt

8. juli 2019

Selvfølgelig, havde man næsten tænkt. De amerikanske kvinder vandt verdensmesterskabet i fodbold. Og ingen tvivl om det: Det var fortjent, ikke mindst set over hele turneringen, hvor holdet var suverænt. Men det skal også retfærdigvis siges, at hollænderne, der ellers har haft en lidt svag turnering, hvor de ikke har kunnet leve op til tidligere års præstationsniveau, tog brodden af det ellers så imponerende amerikanske angrebsspil. Hollænderne sad på kampens første halvleg, og har stor ære af at have rejst sig så flot i den sidste kamp.

Men, man kan ikke forsvare sig til en sejr, og hollænderne havde svært ved for alvor at spille sig til store chancer ved det amerikanske mål. Desværre. Og et straffespark til amerikanerne og en temperatur omkring de 30 graders Celsius tog energien ud af hollænderne i sidste halvleg.

En flot og seværdig finale blev det. En finale, der satte et flot punktum for en turnering, hvor stort set alle hold viste kvaliteter og vandt deres hjemlandes hjerter – og også andre fodboldtilhængeres. Og turneringen peger frem mod nye spændende turneringer, hvor det langt fra er sikkert, at de nu dominerende hold – inkl. USA – vil få så let spil.

Nu mangler vi så bare, at de mandsdominerede, konservative fodboldforbund får taget sig sammen og en gang for alle får ligestillet kvindefodbold med mandefodbold. Det fortjener kvinderne – og deres publikum.

Skriv en kommentar

79 har læst indlægget