Miles Davis – Birth of the Cool

18. juli 2021

Medens de norske kanaler bød på både The Doors og Laurel Canyon, så kastede svenske SV” sig over Miles Davis. Nærmere bestemt Stanley Nelsons dokumentar Miles Davis: Birth of the cool. Et portræt af et menneske, der såvel kunstnerisk som privat kompromisløst forfulgte sine drømme og som satte musikken højere end noget andet. Filmen bygger på interviews med mange af Davis’ familiemedlemmer og ex-koner og musikere (fx Herbie Hancock, Quincy Jones, Lee Konitz, Carlos Santana, Ron Carter, og Wayne Shorter ) og giver et fint billede af det sammensatte menneske Davis var og af hans evige kamp for at finde nye veje i musikken. En film, der kun kan give en lyst til at (gen)høre mandens musik. Filmen kan fås både på dvd og blu ray.

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget