Sportslistens genindførelse

21. juli 2022

Med den nye medieaftale genindføres den omstridte sportsliste, der skulle – og skal – sikre, at sportsbegivenheder af national interesse kan ses af flest mulig seere, genindføres. Og relevansen af en sådan liste fik vi et eksempel på i går. DR og TV2 har i fællig sendt kampene fra EM i kvindefodbold. Kampene i de indledende runder har været vist på hhv. DR DR2 og TV2. Og så sker der det, at nu hvor Danmark har forladt turneringen og kvartfinalerne er i gang, så viser TV2 den første kamp – mellem England (værtsnationen) og Italien (Danmarks banekvinder) – på TV2 lille sportsbetalingskanal Sport X. Det betød, at jeg måtte se kampen på norsk tv 2.

Hvis det skal give mening med en sportsliste, så skal man sikre sig, at begivenheder af almen national interesse bliver vist på kanaler, som de fleste har adgang til, dvs. DRs kanaler og TV2. Ikke på små betalingskanaler som TV” Sport X. Det er ringe service for seerne. Vi får se, hvad de der politikere finder ud af med den liste…

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget