Dagens citat: om tressernes potheads

22. juli 2022

“Mick Jagger blev introduceret til pot af Paul McCartney, som blev indtroduceret til pot af Bob Dylan, som igen blev introduceret til pot af Al Aronowitz, som blev introduceret til pot af Allen Ginsberg, som blev introduceret til pot af nogle Puertoricanske sømænd på et bordel i New Orleans i 1945” [Barry Miles / Paul McCartney, Many Years from Now]

Barry Miles beskriver detaljeret i et stort kapitel (Avant-Garde London), hvordan Paul McCartney i sine unge år i London bliver en meget aktiv del af det avantgardistiske kunstnermiljø i byen – film, musik, teater, billedkunst m.m. – og hvordan det hele er flettet sammen og har rødder tilbage i tiden til fx the Beat Generation, Surrealismen og meget mere. Og i den forbindelse får han også beskrevet, hvordan stofferne – som jo er blevet gjort til et af tressernes kendetegn – også har en lang historik og overhovedet ikke blev  “opfundet” af beatmusikerne i tresserne. Næh, næh.

Jenny Wren

 

Skriv en kommentar

8 har læst indlægget