50: Alfons Åberg

22. juli 2022

Det er i år halvtreds år siden, en af mine helte kom til verden. I 1972 udkom den første bog om Alfons Åberg – Godnat Alfons Åberg – af Gunilla Bergström. Historien om en lille dreng, der boede sammen med sin alene-far (ret usædvanligt dengang…) og sin usynlige fantasiven Svipper i en lejlighed et sted i Sverige. Siden er det blevet til 24 bøger med og om Alfons. Bøger, der alle handler om hverdagslivets små oplevelser og optrin og Alfons’ evne til at kommen igennem dem med sin egen barnlige fornuft, lidt humor og en hel del kritisk sans over for voksenverdenens absurditeter. Jeg har læst alle bøgerne og mere end en gang og er blevet en stor fan af Alfons, som jeg anser for at være et forbillede her i livet. Og som alle børn og voksne burde unde sig selv at stifte bekendtskab med.

Er du fej Alfons?

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget