Capacs kalenderlåge nr. 21

21. december 2022

Den nye regering er ikke kommet godt fra land. I går blev en af nyhederne, at Mette Frederiksen ofrer det danske drikkevand på hen-over-midten-regeringens alter, selv om hun før valget begræd tabet af rent drikkevand til efterkommerne. Og for at  føje spot til spe, så kom Voxmeter med en meningsmåling, der decimerede de tre regeringspartiers tilslutning og gav fremgang til venstrefløjen. Næh, SVM-regeringen ligner det misfoster, det har været siden konceptionen i Frederiksens hovede.

Kalenderlåge 21: Simon & Garfunkel “Hazy shade of Winter”

5 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja damen bakker da så hurtigt til højre som en hest kan rende, så skidt være med at svineriet fortsætter, men det passer vel udmærket til de holdninger som de to venstremænd også har, nu kan vi så også vente på hvad der i øvrigt, ikke kommer til at ske med landbruget, 100 kr. på en flybillet gad vide hvor mange det afholder fra at flyve, transport er i det hele taget et problem, æbler fra Israel kartofler fra Spanien dyrefoder fra Sydamerika ja fortsæt selv.

 2. capac kommentarer:

  @Hugin: Den gamle tv-vært og nu politisk og kulturel kommentator Georg Metz har på sin Facebookside en længere udladning omkring den nye regeringsdannelse og dens højreorientering. Kan læses i Information – lige her.

  Det er både rammende og skræmmende på en gang. Hvad vil dette sammenrend af Frederiksen, Ellemann-Jensen og Løkke Rasmussen ikke finde på af fortrædeligheder over for befolkningen?! Og forfatteren Arne Herløv Petersen supplerer sammesteds med nogle indsigter vedrørende Løkke Rasmussens såkaldte midterparti:

  Løkkes Moderater er ikke et parti i almindelig forstand. Et politisk parti er en sammenslutning af mennesker med nogenlunde samme holdninger, og da Moderaternes kandidater under valgkampen blev spurgt om politiske spørgsmål, viste de holdninger, der spredte sig over hele spektret mellem centrum-højre og ultra-højre. De gav ofte udtryk for modsatte meninger om konkrete politiske spørgsmål. Det eneste, de var fælles om, var et ønske om en vellønnet stilling som folketingsmedlem.
  Moderaterne havde ligget og kravlet lidt over bunden, men under valgkampen fløj de op med raketfart. Der blev sat et utal af plakater op alle vegne, og det var bestemt ikke aktivistiske ildsjæle, der satte dem op, for sådan nogle har Moderaterne næppe. Der kom store, dyre annoncer i aviserne, og sådan nogle koster penge. Og det var helt sikkert ikke Lars Løkke, der greb ned i sin egen lomme. Det gør han nødigt. Og der var pludselig skærm- og radiotid til Løkke hver dag. Det kræver forbindelser, sådan som det danske samfund er skruet sammen.
  Udviklingen under valgkampen mindede i sit forløb om dengang Ny Alliance lå og rallede, men fik en hastig pengeindsprøjtning fra Seier og skiftede navn og politik, så det passede til den nye ejers ønsker.
  Man har så spurgt om, hvem Moderaternes Seier er, og det afslørede Jyllands-Posten i sit erhvervstillæg i går. Der findes noget, der hedder Foreningen af 8. januar 2021. Der er 65 medlemmer, alle erhvervsfolk, der betaler et årligt kontingent på 20.000 kroner plus moms. Medlemmerne er topchefer og godsejere, der ønsker fremgang for Løkke – og en dækmanøvre, så Socialdemokraterne bliver æltet sammen med højrefløjen uden at det bliver alt for tydeligt for de menige socialdemokrater.
  Jyllands-Posten nævner navne på en del af medlemmerne.
  “De 65 medlemmer giver en årlig indbetaling på minimum 1,3 mio. kr.
  Ud over at være formand for Moderaternes erhvervsklub er Brian Nielsen medlem af partiet og Moderaternes forretningsudvalg.
  Også Allan Søgaard Larsen, forhenværende topchef i Falck, er en del af Moderaternes øverste ledelse. Det samme er adm. direktør Jesper Madirazza-Marcussen. Han står i spidsen for Pluto Group,
  der driver syv restauranter i København. Poul Henrik Prahl, som ejer det vestsjællandske gods Algistrup Gods, er yderligere en kendt profil i hovedbestyrelsen.
  Derudover er Ruth Schade, der sidder i bestyrelsen for Harboes Bryggeri og er tidligere finansdirektør i koncernen, en del af Moderaternes hovedbestyrelse.”
  *
  Og mon ikke der også blandt de glade givere skulle være en kvotekonge eller to.
  Og én ting har bestyrelsesmedlemmerne nok fælles med Løkke: De giver ikke en bøjet femøre fra sig uden at få sikkerhed for, at de får væsentlig mere tilbage på den ene eller en anden måde. F.eks. i form af lavere skat.

  Det er lige før, man bliver helt konspirationsteoretisk og tænker, at nogen har en nederdrægtig plan om, hvordan samfundet skal køres. I hvert fald er det ikke lovende, hvad socialdemokraterne har gang i sammen med de begsorte politikere.

 3. Hugin kommentarer:

  Capac: Konspirationsteoretisk bliver jo i udstrakt gad bugt af det etablerede samfund om nogle der ikke er enige med det etablerede samfund.
  Tag nu for eksempel Venstre og Socialdemokratiet har jo i stor udstrækning været med til at begrænse mulighederne for at vi kan få indsigt i hvad politikerne foretager sig.
  En anden væsentlig ting de to samme partier blokere for, er at vi får indsigt i hvor de få deres penge fra (partistøtten) mon ikke de der giver pengene også forventer at få noget tilbage, jeg er ganske overbevist om de gør det ikke for et par pæne blå øjne.
  Ordet korruption bliver ikke bugt, her bruger vi som værst ordet indflydelse, men undskyld mig går det ikke ud på det samme.

 4. Hugin kommentarer:

  Capac: Hvis man ikke har noget at skjule er der ikke noget at være bange for, er det ikke det udtryk der bliver bruger om de mennesker der ikke har lyst til at blive overvåget af staten, men staten må gerne.
  Det samme gælder så ikke når befolkningen kræver samme indsigt, i statens og partiernes gøren og laden, har de noget at skjule eller hvad?

 5. capac kommentarer:

  @Hugin: Når man i det hele taget får konspirationsteoretiske tanker og indfald, så skyldes det generelt, hvad jeg vil kalde
  demokratisk insuffiens. Det vil sige, at det højt besungne demokrati har store mangler, huller og fejl. Først og fremmest er der i Danmark en markant mangel på transparens i det demokratiske system. Du nævner selv spørgsmålet om, hvor partistøtten kommer fra. Man kunne også nævne sådan noget som lobbyaktitivismen på tinge, hvor særinteresser får taletid hos ministere og folketingsmedlemmer for at fremføre deres ønsker. Eller spørgsmålet om folketingsmedlemmernes åbenhed i arbejdet, den såkaldte offentlighedslov, der for nylig blev strammet op igen, så man -også pressen! – får sværere ved at kigge dem i kortene. Osv.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

43 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62