Malware – “kineserier”

23. april 2009

Som nogle af læserne allerede har opdaget – og gjort mig opmærksom på, tak for det – så er der for øjeblikket problemer med malware hos capac.
Der er tale om såkaldt Iframe-malware, der består af små omdirigernede html-koder, der bliver lagt ind i index-filerne. Et kinesisk “firma” står bag eller er involveret. Det største problem er ikke at fjerne tekststykket, men at finde ud af, hvordan lortet kommer ind – og forehindre det. Indtil videre har min research på nettet være nedslående. Noget tyder på at min udbyder ikke har styr nok på anti-virushåndteringen og at WP har nogle oplagte svagheder – også i version 2.71, som jeg kører.
Hjælp og tålmodighed fra jeres side er selvfølgelig velkommen. Og råb endelig op, når I oplever noget malware-relateret på bloggen.
PS: Min udbyder – One.com – mener ikke at Ifram-angreb er deres problem… Henviser til, at kineserne enten må af snust sig frem til mit password (er selvfølgelig ændret…) eller svagheder i et script i WordPress (men hvilket? Et plugin måske?).

2 kommentarer

 1. mb kommentarer:

  Hej Capac
  Når man skriver http://capac.dk/wordpress/ får man ikke noget website op.
  Det bør virke selvom man ikke skriver www først.

  Det er for dårligt at one.com ikke interesserer sig for sikkerhed på deres servere.
  Skift !

 2. capac kommentarer:

  @mb: Hm. Men sÃ¥ brug www. Og ja. Jeg overvejer, om jeg skal finde en udbyder med større ansvarsfølelse… :)

Skriv en kommentar

124 har læst indlægget