Stene for brød: et lille efterspil til nedrivningen af Ungdomshuset

8. marts 2007

I går kunne man se, hvordan politiet i København uddelte murbrokker fra det nedlagte Ungdomshus til sørgende unge og andre, der ønsker at have et konkret minde om stedet. En fin gestus eller et forsøg på at vinde goodwill i en vanskelig situation? Nok begge dele.
En deltagende borger forsøgte at sammenligne uddelingen med hændelserne efter Berlin-murens fald. Jeg ved ikke, hvor langt den analogi rækker. I hvert fald er Ungdomshusets menneskelige indhold der stadig som et problem for byen København.
Og så venter vi på det juridiske efterspil på de seneste dages gadeuro. Allerede nu tyder meget på, at alt for mange unge er blevet varetægtsfængslet på et utilstrækkeligt grundlag. Og det er selvfølgelig fuldstændigt uacceptabelt i et retssamfund. Mon ikke den danske stat vil kunne se frem til en lang række erstatningskrav for uberettigede fængslinger?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

326 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62