Loudon Wainwright III – The Charlie Poole Project

16. oktober 2009


Charlie Poole var en anerkendt country-musiker og – ikke mindst – banjospiller, der stod i spidsen for North Carolina Ramblers, som indspillede mange populære sange i perioden 1925 til 1930. I omegnen af 60 sange blev det til for Columbia Records.

Poole skrev ikke selv sange, men var en ferm fortolker af andres og inspirerede mange med sin særegne spillestil. Blandt andet en ung mand ved navn Loudon Wainwright III.

Poole var også en mand, der brændte sit lys i begge ender. Og så var han en drukmås, ja, alkoholiker. Og det slog ham ihjel i en alder af kun 39 år. Efter en ugelang druktur sagde hans hjerte stop i maj måned 1931.


I August måned i år udsendte Loudon Wainwright en dobbeltcd med titlen High Wide & Handsome: The Charlie Poole Project. Pladens ialt 30 skæringer indeholder fortolkninger af Poole-klassikere, men også nyskrevne sange af Wainwright. Sange, som man kunne forestille sig, Charlie Poole ville have indsunget dengang, han levede. Sange om Pooles turbulente liv.

Med på pladen har Loudon store dele af Wainwright-Roche-klanen (Rufus, Martha, Lucy…) og en hel del venner. I noterne til cd’en indrømmer Wainwright, at han har været fascineret af denne talentfulde galning, som han stødte på engang tidligt i halvfjerdserne. Ikke kun, fordi Poole kunne spille banjo, men også på grund af hans korte, men farvestrålende livsførelse, der var en film værdig. I stedet blev det – foreløbigt i hvert fald – til en audiografisk hyldest til en stor musiker, der døde alt for tidligt.

4 kommentarer

  1. Louise Juhl Dalsgaard kommentarer:

    Fedt!!

  2. capac kommentarer:

    @Louise: Ja, fedt, manner.

  3. Louise Juhl Dalsgaard kommentarer:

    Øøøøh, det var måske for fladt og urytmisk en term at benytte. Eller hur?

  4. capac kommentarer:

    @Louise: Nej, nej, det er helt i orden.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

280 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62