To skridt frem og et tilbage: Ubuntu 9.10

29. november 2009

Selv om jeg er Linux-mand eller rettere Ubuntu-fan og ikke har fortrudt en eneste dag, at jeg skiftede fra Microsoft til Linux, så er hermed ikke sagt, at alt er problemfrit. Også i Linux-land har man problemer med at få nye versioner til at spille rent. Selv om problemernes omfang langt fra har Microsoftske dimensioner. Således forsøgte jeg i går at gå fra Ubuntu version 9.04, som har kørt smertefrit, til den nye 9.10. Installationen gik som smurt, men den nye udgave “dræbte” min trådløse internetforbindelse. Heldigvis er der masser af hjælp at hente ude på nettet i diverse fora osv. Men ingen af de råd, jeg kunne finde, afhjalp problemet. Det specifikke problem gjorde så også, at jeg måtte arbejde på to computere samtidig, hvilket ikke ligefrem gjorde processen mindre langsommelig. Det endte med, at jeg tog en rask beslutning og vendte tilbage til den gode gamle 9.04, som straks fandt det trådløse net i et splitsekund… Jovist, træerne vokser ikke ind i himlen i Linux-miljøet, men mindre kan også gøre det.
PS. En lære, man kan drage af denne oplevelse, er, at man aldrig skal springe på nyhedsvognen med det samme. Det er en god idé at vente lidt og se, hvordan de første reaktioner er. Det kunne have sparet mig for en del arbejde…

2 kommentarer

  1. mb kommentarer:

    http://www.computerworld.dk/art/54096?cid=4&q=ubuntu&sm=search&a=cid&i=4&o=1&pos=2
    Til gengæld er der åbenhed om problemet.

  2. capac kommentarer:

    @mb: Jeg tror, problemerne med grafikken vokser, desto mere avanceret styresystemet bliver. Jeg holder i hvert fald fast i version 9.04, som kører rigtig godt – og meget bedre end MS – indtil grafikproblmerne blive løst.

Skriv en kommentar

256 har læst indlægget