3. oktober 2018 arkiv

Geoff Emerick – lydtekniker for The Beatles – er død, 72 år

3. oktober 2018

Geoff Emerick, der siden han var ganske ung (16-17) arbejdede i Abbey Road Studierne. Det store gennembrud kom for den unge tekniker, da han i 1966 – kun 20 år gammel – fik lov til at overtage knapperne efter Norman Smith, der var blevet ophøjet til at være producer for Pink Floyd og deres debutalbum The Piper at the Gates of Dawn. Det var George Martin, der sørgede for Emericks avancement. Nu er Emerick så heller ikke mere. Han blev 72 år.

Peggy Sue er ikke mere

3. oktober 2018

Peggy Sue Gerron Rackham er død i en alder af 78 år, fortæller den udenlandske presse. Og måske ringer der en lille klokke ved fornavnene Peggy Sue!? Der er da også tale om den dame -eller dengang var hun en pige – der inspirerede Buddy Holly til at skrive en af sine mest kendte sange, nemlig den om “Peggy Sue”.
Peggy Sue mødte Buddy Holly, da hun gik i high school i Lubbock, Texas. Og de blev meget gode venner. Hun giftede sig dog med trommeslageren i The Crickets, Hollys band, Jerry Allison. Med til historien hører også, at sangen oprindeligt skulle hedde “Cindy Lou” efter Hollys niece, men trommeslager Jerry vill så gerne gøre indtryk på sin udkårne og overtalte derfor Buddy til at ændre pigenavnet i sangen til Peggy Sue.
I 2008 udsendte Peggy Sue sine erindringer “Whatever happened to Peggy Sue?”, der var en hyldest til Buddy Holly. Og nu ved vi, hvad der skete med Peggy Sue – til sidst.