22. oktober 2018 arkiv

Capac anbefaler: The Reptones – Human Speed

22. oktober 2018

The Reptones er gamle kendige her i bloggen. I 2014 omtalte jeg bandets andet album. Og med det nye album Human Speed er vi, hvis ellers jeg kan tælle, nået frem til københavnerbandets fjerde album.

Og det er med tilfredshed, at denne lytter kan konstatere, at Reptones holder fast i det oprindelige koncept, hvor sangskrivningen læner sig venligt op ad en især amerikansk rocktradition for storslåede, episke sange i fyldige rockarrangementer. Uden at der er tale om epigoneri, for Reptones har i mellemtiden fundet deres udgave af denne tradítion, deres egen stil så at sige.

Bo Bech (sang og tangenter) står for produktionen og har skrevet alle sangene på pladen (med hjælp fra Kim Heibon, Jakob Lund og Nicholas Ginbey). Og så synger han for. Og denne dominante position forklarer måske, at pladen i høj grad har et sanger-sangskriver-præg over sig. Akkurat som det er almindeligt i meget af den omtalte rocktradition (Springsteen, Petty osv.).

Og det er utvivlsomt også forklaringen på, at sangene – deres forskellighed til trods – minder meget om hinanden i deres opbygning. Kredsende om Bo Bechs gode mandsstemme finder man komplekse arrangementer med god brug af flot korarrangementer og en solid rockbund, hvor der både er tæthed og plads til at de enkelte instrumenter står klart og skinnende i lydbilledet.

Titlen Human Speed henviser til den gamle sandhed, at man ikke skal mere travlt end at man selv – eller sin sjæl – kan følge med. Og den er en hilsen til en afdød kammerat, der måske ikke kunne realisere det. Til gengæld kan man sige, at Reptones – bl.a. i kraft af tekstforfatter Kim Heibons eftertænksomme linjer – forstår at finde en moden balance mellem et flot rockudtryk, der er farvet af mange stilistiske inspirationselementer, og tekster, der lidt mere voksne og velovervejede end man måske er vant til i moderne dansk populærmusik. Et helstøbt adult orientede album er det blevet til. Og den passer fint ind i den tradtion på pladehylden. Hermed varmt anbefalet.

The Reptones. Human Speed. Produktion: Bo Bech. Target Records. Er lige udkommet.

Capac anbefaler: Dan Rose – No time for fear

22. oktober 2018

Folkpunk kalder sanger-sangskriver Dan Rose sit musikalske udtryk. Og det angiver ganske fint, at de ti sange på albummet No time for fear befinder sig i grænselandet mellem en klassisk folkudtryk med centrum omkring et god stemme og en akustisk guitar – og punket rock med kant. Men under alle omstændigheder er albummet her et godt eksempel på den frodige underskov af sanger-sangskrivere, der befolker populærmusikkens landskab i disse år i dette land.

I betragntning af, at albummet er Dan Roses debutalbum, så besidder de ti sange en overbevisende, konsistent kvalitet. Og det skyldesnok i høj grad, at Dan forstår at lave sange, der – selv om temaerne er velkendte – forekommer tekstligt vedkommende og er båret af arrangementer, der er umiddelbart melodiøse uden at ende i regulær popmelodik. Rose ar en markant stemme, der står centralt i lydbilleder. Og han får god hjælp på rocksiden af hhv. Sebastian Strange på banjo og harmonica og Greg Haver på trommer og slagtøj.

Dan Rose har, kan man læse sig til, allerede givet rigtig mange koncerter rundt omkring. Og debutalbummet vil uden tvivl kunne fungere som et godt visitkort, der vil kunne trække endnu flere publikummer af huse og sikre Rose en solid lille fanbase. Hermed anbefalet.

Dan Rose. No time for fear. Lady Lux Records. Egen produktion med hjælp fra Greg Haver. Lady Lux Records. Er lige udkommet.

Videoer og smagsprøver finder du på Dan Roses hjemmeside.

Romanindskrift…

22. oktober 2018

And never end
Go back to start
And never say
When i fall apart