december 2018 arkiv

Godt nytår

31. december 2018

Happy New Year
Happy New Year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbor is a friend
Happy New Year
Happy New Year
May we all have our hopes, our will to try
If we don’t we might as well lay down and die
You and I

Vi slutter af og begynder med ABBAs stadigvæk aktuelle og fine nytårssang…

Også en slags nytårstale…

31. december 2018

det er mine bud på alternative nytårstaler til dronningens i aften.

 

Godt nytår til alle læsere!

60: Kingston Trio – Tom Dooley

30. december 2018

60-års-jubilæum. Det er der noget, der vil noget. Og for 60 år siden huserede Kingston Trioen med sangen om “Tom Dooley”. Hele atten uger på førstepladser, fik den i Europa. Og for at understrege sangens gennemslagskraft i et år, hvor det ellers ikke skortede på konkurrence fra bl.a. Everly Brothers, Elvis, Jerry Lee Lewis, Peggy Lee m. fl., så kanoniserede vores egne Four Jacks sangen. Og Four Jacks sørgede for, at den fik en varig plads på min musikalske dannelses patchwork af et bagtæppe.

Sangen er i øvrigt blevet fortolket rigtig mange gange – før og efter The Kinston Trios succesindspilning. Fx af Grateful Dead..

 

og af selveste Neil Young og Crazy Horse, hvor “Tom Dooley” fik sit rigtige navn tilbage og hedder “Tom Dula”…

Dame Twiggy

30. december 2018

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Sådan sagde min far ofte (hvis ikke han var i det sprælske hjørne og sagde hore i stedet for høre). Og mine ører var lige ved at falde af, da jeg hørte eller rettere: læste, at selveste Twiggy, hvis borgerlige navn er Lesley Lawson, er blevet adlet af den engelske dronning for sin indsat inden for kunst, mode og velgørenhed.

Twiggy, der fik sit øgenavn på grund af sin meget tynde skikkelse (det var før nogen talte om nervøs spiseforstyrrelse og den slags), var om nogen indbegrebet af tressermode. Hendes slanke, fotogene, lidt androgyne udseende brændte sig ind på nethinden på enhver, der forsøgte at følge lidt med i den kulturelle storm, der blæste dengang. The Face of the Sixties, blev hun bl.a. kaldt. Siden viste det sig så, at hun også var en ganske ferm popsangerinde, skuespillerinde og designer.

Nu kan den 69-årige Twiggy, der har fået lidt mere huld på kroppen siden dengang, så også kalde sig dame og nyde sin damehood ind i alderdommen. Tja, hvem havde troet det, dengang ungdomsoprøret i allle dens facetter skyllede ind over et forstokket, borgerlig samfund!? Men til lykke da…

Samtidig mørk punk

29. december 2018

Streamingsiden Bandcamp har en slags nyhedsbrev eller, hvad man nu skal kalde den, hvor de fortæller om spændende musik og tendenser i musikken. Og artiklen om Six gloomy Gems from the dark Punk Revival ramte lige ned i tør plet i mit musikalske nedløbsrør.  Rart at vide, at musikken hen over nytårsaften ikke behøver være hverken blodfattig eller energiløs. Her er bandet med det herlige navn Grimme sange til grimme mennesker. Et rigtigt punknavn…