30. september 2019 arkiv

Stjernestund med The Beatles

30. september 2019

1969 var året, hvor det for alvor lakkede mod enden for The Beatles. Og enden har været til genstand for debat den seneste tid, fordi noget lydmateriale er dukket op som lader antyde, at de alligevel ikke var kommet så langt væk fra hinanden, som den officielle historie fortæller.

Og så faldt jeg over denne video med sangen “Two of us”. Jeg synes, at den på fineste vis viser, at d’herrer sagtens kunne være i stue sammen, når de gik ind i musikken sammen. Det virker harmonisk og afslappet. McCartney med guitaren, Lennon med tyggegummiet og sin guitar og Ringo, der sætter ind med lige netop det, der skal til, på trommerne. En fin lille stjernestund i et år, der ellers bød på meget af det andet.

Åh tog

30. september 2019

I den forgangne weekend kørte jeg omsider i tog igen. Transportbehov og hensyn til klimaet gjorde, at bilen blev valgt fra og erstattet med DSBs regionaltog. Og med en orange billet gav det endnu mere god mening at vælge toget. Der var oven i købet råd til en stor kop kaffe (i 100% miljøvenlig emballage) og en avis (selv om det gjorde lidt ondt at betale 45 kr. for en avis…). Og jeg havde helt glemt, hvor behageligt, det er at køre i tog, og hvor stemningsfuldt det er at opholde sig på en togstation med ankommende og afventende rejsende. Det er ikke sidste gang, jeg tager toget – igen.