2. september 2023 arkiv

# pd 34: Bad English

2. september 2023

Og så kom jeg til en plade, jeg slet ikke kendte noget til. Det amerikanske rockband Bad English’ første eponyme album. Igen i fin stand, såvel i det ydre som det indre. Og jeg kan læse mig frem til, at bandet, der var aktiv i årene 1987-1991, fik pæn hit-liste-succes med debuten. Både med singleudspil og album. Men så gik det ellers tilbage. Det andet album hed – måske meget sigende – Backlash. I hvert fald ramte opløsningtendenserne gruppen, da toeren ikke levede op til drømme og forventninger. Og det endte med en opløsning i 1991.

Noget af forklaringen på gruppens gåen-hver-til-sit skulle også være, at nogle af bandets medlemmer ikke i længde kunne goutere bandets stilistiske blanding af heavy rock og smægtende pop. Og jeg må sige, at stilen heller ikke falder i min smag. Det er efter min bedste mening et misfoster, at blandet hård stadion-heavy-rock sammen med blid kærligheds-skøn-pop-sang. Der er andre bands, der er gået i den fælde, og de falder heller ikke i min smag. Så denne velholdte skive skal nok finde et andet hjem på et tidspunkt.

Til advarsel eller oplysning:

Fødselar: Birthe Kjær – 75 år

2. september 2023

Som Annisette er Birthe Kjær et navn og en sangerinde, man ikke kommer uden om i dansk populærmusik. Bankeleven fra Århus har levet af at synge på danske siden tresserne og har haft en række hits – begyndende med “Arrivederzi Franz” – hvoraf mange er blevet standards inden for danskpopgenren, som hun er blevet identificeret med, selv om hun har bredt sig over mange andre genrer, lige fra jazz til musicals. Og Kjær har overlevet danskpoppens op-og-ned-ture med bravour og er i dag lige så populær som hun altid har været. Professionel, velsyngende og med stor respekt for sit meget varierede publikum. I går blev hun 75.