The Kinks at the Beep! – BBC-optagelser m.m i en ny boks

18. maj 2012

The Kinks er en af den beatgrupper fra tresserne, som bliver ved med at vokse i min anerkendelse. Jeg elskede dem i tresserne – og med årene er min respekt kun vokset for denne gruppe, der forenede beatens vildskab med poppens sødme, favnede på singlehitlisterne og de concept-album-formatet og indspillede sange – skrevet af Ray Davies – hvor poesi slog gnister i mødet med en socialt og nationalt forankret bevidsthed. Om kort tid får vi mulighed for at fordybe os i de mange live-indspilninger, som gruppen – på linje med andre af datidens førende bands – foretog for BBC. For en del års siden – og seneste genudsendt i 2008 – kom der en udmærket samling BBC Sessions 1964-77 på 2 CD’er. Og den udvides nu til hele 5 CD’er plus en DVD. DVD’en indholder optagelser fra bl.a. Top of the Pops og The Old Grey Whistle Test. Ellers har udgiverne – Sanctuary og Universal – skrabet alt, hvad der kunne opstøves på BBC-arkivernes hylder.

Om det er perler alt sammen må vi vente med at vurdere til august, hvor boksen udsendes. Men for Kinks-fans er udgivelsen interessant, fordi The Kinks var et godt liveband. Optagelserne fra BBC er – det ved vi fra 2-CD-udgaven – mere rå og u(s)polerede en mange af studieindspilningerne.

Skriv en kommentar

175 har læst indlægget