Beth Hart – Bang Bang Boom Boom

8. oktober 2012

På coveret til sin niende langspiller slænger den 40-årige amerikanske singer-songwriter Beth Hart sig forførende iført corsage, selvsiddende nylonstrømper og højhælede sko. Og under kunstnernavnet er der placeret et stort, mørkerødt læbestiftkys. Bang Bang Boom Boom hedder den nye plade, og man kunne let af coveret og titlen forledes til at forvente letbenet knaldpopmusik, der vil sælge sig selv via et sexet blikfang.

Om det er pladeselskabets marketingafdeling, der har været ‘kreative’ og har grebet til et ældgammelt, men stadigvæk virksomt trick – sex sælger! – skal jeg lade være usagt, men givet er det, at skindet bedrager, og måske er det knaldrøde kys mere et smækkys til selve livet end et simpelt tegn på sexappeal.

For – selvfølgelig – spiller erotiken og kærligheden en rolle på pladen. Fx i den indtagende, soulfulde ballade “With you everyday”, hvor Hart lyder som en ung Aretha Franklin, der besynger forelskelsen. Eller i ligefremme, effektive rocker “Better Man”, der som titlen antyder, handler om at finde en bedre mand. Eller i titelsangen, den hitpotentielle popsang “Bang Bang Boom Boom”, hvor Hart kan minde om Amy Winehouse.

Men først og fremmest er Bang Bang Boom Boom et meget varieret album, der musikalsk og tekstligt sprænger de rammer, som coverets layout måtte sætte. Beth Hart bevæger sig ubesværet mellem blues, soul, rock, pop, bigbandswing, gospel o.a. Hart har selv skrevet alle numrene, og det er sange af høj klasse. Sange, der tematisk gør status over den nu modne sangerindes oplevelser på kærlighedens slagmark og det levede liv i det hele taget. En plade båret af erfaringer og spilleglæde.

Godt hjulpet på vej af et stærkt hold af musikere – blandt andet guitaristen Joe Bonamassa, der også var med på Harts forrige plade – har Hart lavet et slidtstærkt album med en god snes holdbare sange. Og som altid er det båret af Harts uforlignelige, let vibrerende, stærke passionerede vokal, der til tider kan give associationer i retning af andre store sangerinder – fra Billie Holliday til Janis Joplin – men først og fremmest umiskendeligt er sin egen. Hermed anbefalet.

Beth Hart. Bang Bang Boom Boom. Producer: Kevin Shirley. Mascot Music Production and Publishing. 2012. Udkommer i dag.

Bang Bang Boom Boom – officiel video

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

562 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62