Musiknostalgi: Showaddywaddy

5. august 2007

Lidt oversete har de måske altid været i den nyhedshungrende musikpresse. Til gengæld har de haft et fast publikum. Jeg tænker på de mange revival-bands, der har levet af at spille andres numre med mere eller mindre held. Beatles har adskillige, ABBA ligeså. I det hele taget er der ingen ende på dem. Især ikke, hvis vi tæller alle dem med, der spiller rundt til forsamlinghusballler og bryllupper i det ganske land.
Et succesfuldt revival-band i halvfjerdserne var engelske Showaddywaddy, der specialiserede sig i at genopfriske numre fra især halvtredserne. Gruppen blev dannet i 1973 på resterne af to andre grupper og gjorde sig bemærket ved at have hele to forsangere, to trommeslagere og to bassister. Ikke mindre end ti top-10 hits, heraf en enkelt nr. 1, blev det for gruppen med sange som Heartbeat, I wonder Why, You Got What It Takes, Blue Moon og det største af dem alle: Under The Moon Of Love. Selv om tiden måske er vokset fra deres musik, så turnerer bandet fortsat.
I øvrigt minder deres musikstil om Flash Cadillac & The Continental Kids, der nogenlunde samtidigt spillede gamle halvtredsernumre, blandt andet i den fine film American Grafitti

Her er Showaddywaddy med en tv-udgave af Buddy Holly-nummeret Heartbeat, som vi meget passende tilegner Listemageren:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Helle Mikkelsen kommentarer:

    Stadig fedt at høre mine idoler fra gamle dage. Ville gerne have set lidt mere af deres DVD. Jeg synes det er flot der stadig er liv i bandet og at de stadig turnerer sammen. Tror aldrig jeg bliver træt af at genhøre musikken og da jeg har set dem live, dog for mange år siden (da jeg var 14) synes jeg også de var en fornøjelse på en scene i modsætning til mange af poptøserne og drengebandsene i dag. (Jeg er 42!!).

Skriv en kommentar

653 har læst indlægget
15,019