Fra rockens vugge: William Edward “Little Willie” John

20. september 2017

Little Willie blev født i 1937 og var en af de ældste i en børneflok på ti. Allerede i 1940’erne dannede Willie sammen med nogle af sine søskende en gospelgruppe, der gjorde indtryk ved diverse lokale talentshows. Og i forbindelse med en optræden i 1955 fik en pladeproducer øje på Little Willie og gav ham en pladekontrakt med mærket King Records.

Willie var lille af statur og fik derfor kunstnernavnet Little Willie. Allerede med sin første indspilning “All around the world” lykkedes det Willie at komme højt op på R&B-hitlisten. Og også de følgende singler kravlede op på listen. Flere af dem blev top 10-hits.

Desværre var Little Willie en hidsigprop og havde hang til spiritus. Det betød, at ham mistede sin kontrakt i 1963. Bedre blev det ikke af, at han blev dømt for manddrab. Det lykkedes ham dog at få appelleret dommen og komme på fri fod. Han døde dog i fængslet i 1968 af et hjertetilfælde.

Selv om Little John kun blev 30 år gammel, så nåede han at sætte sig dybe spor i musikken. Flere af hans hits blev taget op af store kunstnere, lige fra Peggy Lee (“Fever”) til The Beatles (“Leave my kitten alone”). Og i 1996 blev han indlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

75 har læst indlægget
15,018