Hot Tuna

18. april 2008

I tresserne grundlagdes også traditionen for hård, “heavy” bluesbaseret rock og en af pionergrupperne var Hot Tuna, der var en aflægger af Jefferson Airplane. Først var det vist tænkt som et fritidsorkester, der varmede op for Jefferson Airplane ved koncerterne, men efterhånden blev Jorma Kaukonens og Jack Cassidys band et navn i sig selv, som man tog helt alvorligt. Stilen var blues i akustisk og elektrisk iklædning. Og gerne i tung elektrisk klædedragt.
Betegnende for bandets lidt tilfældige opståen er debutalbummet Hot Tuna, der er en live-optagelse med de to omtalte musikere, suppleret op med harmonikaspilleren Will Scarlett. Bandet var ikke helt formet endnu. Men pladen er fremragende. Som bluesplade og som live-plade.
Herefter blev bandet etableret og sprang ud som primært et gradvist mere og mere “heavy” elektrisk bluesband og udgav op gennem halvfjerdserne en række slidstærke albums, der ud over traditionelle numre rummede en del sange fra Kaukonens hånd. Især på pladerne America’s Choice (1975), Yellow Fever (1975) og Hoppkorv (1976) trådte trioen i karakter som renlivet heavy powerband. Efter dobbeltalbummet Double Dose fra 1978 holdt musikerne en længere pause fra hinanden og er siden blevet gendannet i en mere afdæmpet form.

Come Back Baby (1972)

102 Hesitation Blues (1986)

2 kommentarer

  1. Mim kommentarer:

    Kommentaren her har såmænd ikke så meget med dit indlæg at gøre. Jeg synes bare, at du skal have en hyldest for gang på gang at udivde min musikalske horisont. Lige nu sidder jeg og kopierer CD´er over på min PC, og er derfor stuck til PC´en. Så er det rigtig rart at sidde og hygge på din side samtidigt, så jeg ikke kreperer af kedsomhed. Tak :-)

  2. capac kommentarer:

    @Mim: Tak for komplimentet! Jeg har jo fundet ud af, at vi musikalsk er på bølgelængde! ;-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

338 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62