Capac anbefaler: Mikkel Lund – Built for comfort

2. april 2019

Om et par dage udkommer skuespiller og musiker Mikkel Lunds debutalbum Built for comfort. Og det er en sympatisk EP med ialt fem numre.

Sympatisk, fordi den musikalsk er gammeldags. Forstået i positiv forstand: De fem sange bevæger sig inden for et rockmusikalsk spektrum, der går langt tilbage, ja helt tilbage til dengang rocken opstod af blues, country og andet godt. Sammen med Niels Ratzer på trommer, Mikkel Riber på bas, Kasper Damgaard guitar og Anders Rose tangenter – og endelig ikke at forglemme: Kathrine Brøndsted på velgørende kor – har komponisten fået drejet fem sange, der på ingen måde gør krav på musikalsk “innovation”. Og det er pladens musikalske styrke, at den står ved  sin traditionsbevidsthed og lader den skinne igennem med traditionens karakteristika – fremtrædende leadguitar og lige så fremtrædende tangenter og så hende der Brøndsted, der krydrer alle numrene med sit korarbejde.

Mikkel Lund er spasser, spastiker, dvs. lever med Cerebal Parese som sit livsvilkår. Og teksterne kredser om de specifikke erfaringer, denne lidelse giver en. Men – til forskel fra PR-materialet – så vil jeg ikke gøre større sag ud af dette forhold end nødvendigt. Musikken og pladen i det hele taget klarer sig fint uden at skulle være bærer af en sag. Og jeg tror – uden at vide det – at det er i kunstnerens ånd, når jeg siger, at man skal sætte parentes om lidelsens faktum og indtage pladen på linje med hvilken som helst andet plade. Og gøre det, hvis man kan lide rock med historie i sig. Hermed anbefalet.

Mikkel Lund. Built for comfort.  Produceret af Niels Ratzer. Gateway. Udkommer d. 5. april

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

145 har læst indlægget
14,788