På lydsporet af Jordmoderen

3. april 2019

Ingen tv-serie uden lydspor. Heller ikke serien Call the Midwife, der har fået den lidt intetsigende danske titel Jordmoderen. Men selv om jeg troede, at serien var uden lydspor, så har det vist sig, at selvfølgelig har den det, oven i købet er der kommet en plade med musik fra serien.

Serien følger nogle jordmødre, nonner og tilknyttede personer i den fiktive Londonbydel Poplar, og den giver gennem det specielle perspektiv, det er at beskæftige sig med familier og deres fødsler, et helt særligt indblik i den socialhistoriske udvikling i England på bunden af samfundet. Og alene derfor er den værd at bruge tid på (og tid skal man bruge, for den er lang).

Især da jordmoderen Beatrix, kaldet Trixie (blondinen på coveret ovenfor), får en rejsegrammofon, kommer der for alvor gang i popmusikken på lydsporet.

 

Skriv en kommentar

528 har læst indlægget