Fyldepenne, pen og blæk – erindringsglimt

5. april 2019

[Foto lånt fra Legetøjsmuseet med skriveredskaber, der stort set ser ud som dem, jeg bøvlede med i skolen]

Et indlæg på min barndoms skoles Facebookside sendte mig tilbage til dengang i tresserne, hvor jeg sad med blækindsmurte fingre, trækpapir, blækflaske og pen med stålspids og træskaft. Det var her ved skolepulten på Vestre Skole i Esbjerg jeg fik grundlagt min livslange kærlighed til de gammeldags skriveredskaber, lige fra den gule Vikingblyant (med forskellige blødhedsgrader), farveblyanterne og blækredskaberne. Og selv om senere har fået elektriske skrivemaskiner og computere med avancerede skriveprogrammer, så er min kærlighed til de gamle skriveredskaber aldrig forsvundet, og jeg har en anseligt lager af såvel blyanter, kuglepenne (og det, der ligner) og fyldepenne. Og højest på min rangliste står min elskede Mont Blanc Meisterstück-fyldepen, som det altid er en udelt fornøjelse at skrive med.

Skriv en kommentar

259 har læst indlægget