50: Crosby, Stills, Nash & Young – Ohio

20. juni 2020

Apropos Black Lives Matter-protesterne og -demonstrationerne i disse dage, så er det i denne måned 50 år siden Crosby, Stills, Nash & Young udsendte deres protestsang “Ohio” som reaktion på politiets nedskydning af nogle studerende ved Kent State Universitetet måneden før. Sangen blev en kontroversiel succes. Kontroversiel, fordi Neil Youngs tekst nævner præsident Nixon, og det medførte at regeringstro radiostationer forbød at spille sangen, men teksten påmindelse om nationalgardens meningsløse nedskydning af fire studerende betød også, at sangen blev et af de vigtigste sange i det man har kaldt den amerikanske modkultur ( counter culture ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

34 har læst indlægget
14,851