L-o-l-a

19. juli 2020

Det må ikke altid være lige let at afholde koncerter, når man han et nummer – et hit – som i den grad er blevet næsten definerede for et band og en sangskriver. Og ingen tvivl om det: Ray Davies’ sang om “Lola” er sådan en sang, som publikum næsten forventer, man spiller. Også her i denne optagelse fra 1980 (og albummet/videoen One for the Road). Og Ray Davies kan ikke nære sig for at lege med netop den status, sangen har. Først er der en cirka et minutter lang instrumentalt forspil til sangen. Dernæst begynder Ray at spille, men siger så, at de ikke vil spille den sang, for i næste moment at sige, at de kun gør det, hvis publikum synger med. Og det gør publikum selvfølgelig.

One for the Road er en af de Kinks-plader, der har stået lidt i skygge af de store album fra tresserne og halvfjerdserne, og som blev afskrevet af en del kritikere. Men det er faktisk et udmærket album, der viser, at Kinks sent i karrieren sagtens kunne matche andre bands på koncertområdet. Masser af energi og mange af de gode, uopslidelige sange.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Helge kommentarer:

    Ja husker tydeligt en fremragende koncert i tyske Rockpalast engang i netop ’80erne

  2. capac kommentarer:

    @Helge: Videoen her er fra den video, der blev udgivet i USA i forbindelse med albummet One for the road.

Skriv en kommentar

30 har læst indlægget
14,851