Rockrødder: Margaret Lewis – Reconsider me

22. oktober 2020

En fodnote i rockens historie kalder Lennart Persson Margaret Lewis, der sammen med sit band the Thunderbolts huserede i Texas i de tidligere 1950’ere. Altså nogenlunde samtidigt med en vis ung mand ved navn Elvis Presley. Og i nærheden af Buddy Hollys hjemby Lubbock. Ham mødte hun i øvrigt en aften på parkeringspladsen uden for spillestedet The Cotton Club, hvor Fats Domino optrådte. Kort tid efter var det Elvis, der optrådte i området.

Hendes gennembrud kom i1957, hvor hun vandt en konkurrence og dermed fik lov til at optræde i radioprogrammet The Louisiana Hayride i Shreveport, Louisiana. Sammen med nanvne som Hank Williams, Johnny Cash, George Jones, Jim Reeves, Carl Perkins og – Elvis Presley. Programmet var en datidens svar på X-Factor, blot med den forskel, at de optrædende som hovedregel blev store navne efterfølgende. Lewis’ optræden betød også, at hun fik en pladekontrakt med det lokale mærke Ram Records, der blev drevet af en gesjæftig kvinde ved navn Mira Smith, som også konkurrerede med de mandlige rock-and-rollere under scenenavnet Grace Tennessee.

Det viste sig snart, at Lewis og Smith swingede rigtig godt sammen, og de begyndte at skrive sange sammen, som de indsillede demoversioner af – med Smith på guitar og piano og Lewis på trommer. Det samarbejde førte dem til countryhovedstaden Nashville, hvor flere af deres sange blev hits med kunstnere som Jeannie C. Riley og Connie Francis.

Selv om Lewis på et tidspunkt fik kontrakt med det store selskab Capitol Records blev hun aldrig en stjerne uden for lokalområdet. Og noget af forklaringen er nok, at Capitol ville forme hende efter deres opfattelse af, hvordan sådan en kvindelig sangerinde skulle lyde. Hjemme hos Mira Smith kunne Lewis spille den musik, hun selv havde lyst til at lave. ‘Den mest beskidte rock’n roll, den blåeste blues og den mest sexede  country’, som Persson udtrykker det. Mange år senere lavede retroplademærket Ace Records en opsamlingsplade med Lewis’ bedste indspilninger fra perioden 1959-1961. En opsamling, der dokumenterer, at Lewis havde et  talent, der berettigede til mere en lokal berømmelse i og omkring Lubbock.

 

 

 

Skriv en kommentar

21 har læst indlægget