Grammy 2021

15. marts 2021

Så blev Grammyerne 2021 uddelt. Og når jeg scroller ned over den lange liste af prismodtagere, så kan jeg se, at der er en lang række navne, jeg aldrig har hørt (om). Det er ikke overraskend, for dels forsøger jeg ikke at følge med i den mest kommercielle del af musikindustrien, og dels lytter jeg ikke til de radiostationer, der spreder den slags musik.
For det andet er det tydeligt, at den tid, hvor rocken var dominerende, er forbi. I dag er det musik med rødder i rap og hip-hop, der har overtaget. Og det kan vel ikke være anderledes.

Rocken er der dog. The Strokes fik prisen for “bedste rock album” for deres seneste The New Abnormal. Og Fiona Apple fik en pris for “bedste rock performance” for sangen Shammeika. Vi kan diskutere om Apple er rock, men nuvel prisen er hendes. Hendes album FETCH THE BOLT CUTTERS vandt prisen for “bedste alternative music album”.

Værd at nævne er også, at Brittany Howard (Alabama Shakes) fik prisen for “bedste rock sang” (?) med “Stay High”…

– og at en af de gamle, James Taylor, fik prisen for “bedste traditionelle popsangalbum” for sit album American Standards.

Så helt borte er fortiden ikke i nutiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

9 har læst indlægget
15,059