Jørgen de Mylius – og musikken

27. april 2022

Hædres skal den, der fortjener det. Og Jørgen de Mylius fortjener hæder for sin rolle som dampradioens popagent – dengang, hvor popmusik var noget, der ikke blev betragtet som fint nok til datidens radiofoni. Men Mylius slap igennem til radiofonien og fik lov til at spille sin generations popmusik i programmer som “Efter skoletid“, “Top 20” m. fl. Senere kom tv også til, men da levede allerede på renomméet.

Jeg var også rigtig glad for Mylius dengang, jeg var dreng. Begejstringen kølnedes dog lidt, da han fik svært ved at goutere den moderne rock, der kom frem fra slutningen af tresserne og i halvfjerdserne. Den progressive rock og især den politiske farvede rock. Det var ikke hans kop te. Men heldigvis var der andre, der tog sig af den side af musikken.

Disse ord som indledning til oplysningen om, at journalisten Dan Rachlin har lavet en fem afsnit stor podcast (i serien Store Danskere) med titlen Mylle, manden og musikken, hvor man kan høre ham fortælle om sit 76 år lange liv.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

49 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62