Gensyn og -hør med Reality Bites

Author:

Reality Bites (1994) er sådan en klassisk amerikans komedie om nogle unge mennesker på kanten til voksenalderen. Instrueret af Ben Stiller og med en sprød, ung Winona Ryder i en lysende hovedrolle, der bliver assisteret af blandt andre Ethan Hawke, Janeane Garofalo og Steve Zahn. Og det er en film, der tydeligvis skulle promovere en håndfuld, talentfulde unge skuespillere. Denne gang fra den såkaldte generation X.
Filmen har oven i købet et meta-plot, idet Ryder spiller en ung Leaina, der gerne vil være dokumentarist og derfor arbejder på en film med titlen ‘Reality Bites’, hvor hun forsøger at dokumentere sine venners og værelseskammeraters liv.
Filmen, der kan ses som en efterfølger til fx Barry Levinsons Diner (1982) og John Hughges’ The Breakfast Club (1985) blev ikke nogen stor succes, da den kom frem. Men har siden fået kultstatus som en film, der tager den såkaldte Grunge-generation på kornet.
Og så udmærker filmen sig med et lydspor, der dækker en række af den tids mere lytteværdige kunstnere. Og alene det forhold, at The Knack får lov til at indlede det hele med deres uforlignelige powerpopnummer “My Sharona” er det hele værd:

The Knack (3)– My Sharona
The Juliana Hatfield – Spin The Bottle
The Indians– Bed Of Roses
World Party– When You Come Back To Me
The Posies– Going, Going, Gone
Lisa Loeb & Nine Stories– Stay
U2– All I Want Is You
Crowded House– Locked Out
Lenny Kravitz– Spinning Around Over You
Ethan Hawke– I’m Nuthin’
Dinosaur Jr.– Turnip Farm
Me Phi Me– Revival!
Squeeze – Tempted (94)
Big Mountain– Baby, I Love Your Way

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *