50: All the young dudes – og – Summer Breeze

Author:

To markante udgivelser for et halvt århundrede siden.To udgivelser, der fortæller noget om spændvidden i rockmusikken i begyndelsen af halvfjerdserne.

Med deres tredje album – All the young dudes – vendte Mott the Hoople karriereskuden. Godt hjulpet på vej af selveste David Bowie, der producerede albummet og skrev titelsangen og hittet “All the young dudes“, der gjorde Mott the Hoople til et af de førende glam rock-bands og blev en signatursang for både bandet og glamrock-bølgen.

På den anden side af dammen udsendte duoen Seals and Croft deres album Summer Breeze, der var alt andet en glam rock. Tværtimod var det soft rock, der med næste udkalkuleret spekulation ramte præcist i voksne lytteres smag for musik, der passede fint til automobilen og dens FM-radio. Og pladen blev et stort hit og gennembrud for duoen, der holdt skuden flydende helt frem til opløsningen i 1980.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *