#pd 16: The Dazz Band – Rock the Room

28. oktober 2022

Navnet The Dazz Band sagde mig ikke ret meget, da jeg fiskede albummet Rock the Room (RCA 1988) frem fra vinylbunken på gulvet. Det gjorde derimod producernavnet Eumir Deodato (de Almeida). Den braziliansk-portugisiske musiker og producer, der har produceret i omegnen af 500 plader – med vidt forskellige kunstnere som Frank Sinatra, Roberta Flack og, ja, Björk – og derudover har spillet sammen med et hav af kunstere, ikke mindst inden for jazzen. Og fra 1970 og frem skabte han sig et navn som arrangør og producer, blandt andet af disco- og R&B-plader.

Og pladen med Dazz Band er at kategorisere som en blanding af R&B og funk. Lækker dansant soul kunne man også kalde det. Bandet eksisterer vist endnu og fik en genopblomstring i halvfemserne i kølvandet på rappens indtog i populærmusikken.

Om pladen skal blive i min samling eller videre til en anden ynder af den stil ved jeg ikke endnu. Men et fint eksemplar er det med velholdt vinyl og cover og iført en beskyttende plasticlommme.

Skriv en kommentar

6 har læst indlægget