#pd20: Orup – Orupeansongs

15. december 2022

Selv om juleriere præger bloggen – dog kun en uge mere – så skal vi ikke glemme det gamle projekt med hittegodsvinylerne. Og pickuppen sætter sig til rette i svenske Orups – Hans Thomas Erikssons – fjerde album fra 1991, Orupeansongs. Købt il den favorable pris af 39.95 kr. Og i fineste form – både i det ydre og indre.

Orup havde sin storhedstid sidst i 1980’erne og i starten af halvfemserne. Mange hits på svensk blev det til. Orup var rundet af punk og post-punk, men bevægede sig som popkunstner mere i retning af mainstream. Og med Orupeansongs sang han for første gang på engelsk. Og meningen var, at albummet skulle give ham et gennembrud i de angelsaksiske lande, ikke mindst USA. Men det fejlede. Pladen solgte dog fint i hjemlandet.

AT pladen ikke slog igennem derovre, kan man jo altid undre sig over. For det er et fint eksempel på gedigen svenskproduceret pop med tydelig påvirkning fra amerikansk og britisk mainstream, blød soul og andre søde sager, der nok plejer at kunne sælges. Men igen: Hvor ofte har man ikke set, at europæisk pop har fået svært ved  at trænge igennem derovre?! Men bestemt en plade, der ikke fortjener at komme på forbrændingen….

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

8 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62