Brumbeat – the Applejacks

6. maj 2023

Brumbeat var betegnelsen for tresser-beatmusik, der stammede fra området omkring Birmingham. Et slags modsvar til fx Merseybeat. Og et af de fremtrædende bands fra det hjørne af England var The Applejacks, der udmærkede sig ved at have en kvindelig bassist (Megan Davies) og ved at nå hitlistens top-10 med sangen “Tell me when”, der stilistisk minder om flere sange fra Merseybeat-repertoiret. Men Applejacks kunne ikke rigtig fastholde interessen hos det store pladepublikum, og det blev ikke til flere top-hits og mod slutningen af bandets levetid (1963-67) måtte de satse på at spille lokale koncerter i hjemstavnen og job på krydstogtskib.

Applejacks dukker op i tv-serien Landsbyhospitalet, der løber over DRs skærm for n’te gang og som hovedsaglig bruger velkendte, klassiske popsange fra tresserne. Jeg ser ikke serien mere (den tåler et par gensyn, men så heller ikke mere…). Desværre findes der ikke en komplet liste over seriens sange (lydsporet er helt klart et af seriens store styrker). Tunefind.com har en del af sangene, men især de sidste sæsoner mangler lister. Jeg har så selv forsøgt at lave en fyldig liste – du kan lytte til den her.

Og et enkelt nummer har jeg ikke kunnet finde – nemlig en særlig udgave af The Whos “My Generation” – med et foretagende ved navn Women with drums. Måske jeg finder en oplysning en dag – kvinder med trommer.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

12 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62