Capac anbefaler: Richard Andersson NOR feat. Hilmar Jensson – UNDO

Author:

Trioen Richard Andersson NOR består af Richar Andersson på kontrabas, Oskar Gujónsson saxofon og Matthias Hemstock trommer. Og på denne plade er trioen opgraderet til en kvartet, idet de får selskab af den fine guitarist Hilmar Jensson.

Og det spiller jazz, der kalder på adjektiver som tilbagelænet, nedtonet, blå, nordisk, når den skal karakteriseres. Albummets otte numre er komponeret af Andersson (2), Jensson (3), Gudjónsson (2) og Anne Efternøler (1), men de har alle en nogenlunde ensartet udtryk, forstået på den måde, at de alle  har en klar melodisk kvalitet, hvor det melodiske danner et naturligt grundlag for instrumentalisternes mere eller mindre improvisatoriske udfoldelser. For eksempel i det indledende nummer (af Jensson), hvor trioens grundstamme med tæt sammenspil skaber grundlag for dels Anderssons kontrabas, der får lov til at udfolde sig som soloinstrument, og følges op af guitarist Jenssons afdæmpede, latent lidenskabelige strengeleg.

Det er en album, der i allerhøjeste grad henvender sig til jazz-aficionados eller – feinschmeckere, der sætter pris på jazz, der søger fordybelsen, intensiteten og dets sublime samspil og den lige så sublime improvisation. Derfor er det også et album, der retter sig mod alle dem, der endnu ikke har åbnet sig helt for jazzen – undertegnede inklusive – men har meget godt at glæde sig til. Det er et album til de stille stunder, til fordybelse og indadvendthed, og et album, der fortjener et stort publikum. Hermed varmt anbefalet.

Richard Andersson NOR feat. Hilmar Jensson – UNDO, Produceret af Richar Andersson. Hobby Horse Records. Er lige udkommet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *