#pd 28: Terence Trent D’arby – Introducing the Hardline according to

4. juli 2023

Næste vinylfund i affaldsbunken er den amerikanske kunstner Terence Trent D’arbys debutalbum fra 1987 Introducing the hardline according to... (CBS) Et album, der fik stor omtale, da det udkom. Jeg kan huske en episode, hvor jeg var inde i en af de lokale pladebutikker – vist nok FONA – hvor en ung dame stof foran mig i køen og spurgte til netop den plade, som ekspedienten så kunne finde frem fra samlingen. Jeg havde kun hørt flygtigt om denne A’arby på radioen og havde ikke umiddelbart planer om at anskaffe mig skiven.

Nu er den så i min samling . Pladen gjorde D’arby berømt, men selv om han har lavet tre andre album i sit navn, så har han ikke kunnet følge op på berømmelsen. Bedre er det ikke blevet af, at han på et tidspunkt fik et religiøst kald og ændrede navn til Sananda Maitreya og har udgivet plader i det navn. Han har også gjort sig bemærket som forsanger for bandet INXS, da dette band mistede deres forsanger.

Internetsitet Allmusic.com omtalte debutpladen med følgende ord, der ganske godt beskriver, hvad D’arbey havde at byde på dengang:

Introducing the Hardline According to Terence Trent d’Arby is a strong debut by this young singer, who wrote virtually every note, played a multitude of instruments, and claimed that this was the most important album since the Beatles’ Sgt. Pepper. Hits included “If You Let Me Stay,” “Dance Little Sister,” “Sign Your Name,” and the number one “Wishing Well.” His first album is a curious mixture of old and new styles. Although the production is quite modern, d’Arby shows his roots in the work of older artists, borrowing a page or two from Michael Jackson and Stevie Wonder, while James Brown appears to have had the strongest influence on d’Arby’s stage presence.

Og sådan lyder pladen også her mange år senere. Som en soul- og funkinspireret omgang pop, der ikke kan skjule sin store gæld til forgængernes bedrifter, selv om produktionen er firsermoderne og selv om D’arby står for det meste selv, instrumentalt og på anden vis. Albummet er i fineste stand med intakt cover og inner-cover. Men om den skal blive i min samling i lang tid, det er jeg ikke helt sikker på. I hvert fald skal den snurre et par gange mere, inden jeg beslutter mig.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

7 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62