Capac anbefaler: Julia Werup – Dear Frances

Author:

Stemme møder bas og sød musik opstår. Sådan kunne man måske forsøgsvis sammenfatte det, der sker på Julia Werups nye album Dear Frances, som sangerinden Julia Werup har lavet i tæt samarbejde med Thomas Blachman. Julia har skrevet alle teksterne – med undtagelse af en versionering af Leonard Cohens “Just let him know you love him” og”Time of life”, der har tekst af Andreas Kleerup.

Musikalsk befinder vi os i et grænseland, hvor jazz møder spoken word og nogle næste Brian Enoske soundscapes. Vi befinder os med andre ord et sted, der ligger et godt sted uden for main stream.

Det betyder dog ikke, at pladen ikke ville kunne nå ud over sit pr. definition eksklusive feinschmecker-publikum. For dels besidder Julia Werup en dejlig, inciterende stemme, der naturlig vil falde i manges smag. Og dels har Werup forfattet nogle let melankolske tekster, der udspringer af kunstnerens lykkelige omstændigheder under indspilningen og tilblivelsen af musikken.

Thomas Blachman har stået for produktion, miksning og arrangementerne. Og det har været afgørende for det særlige lydbillede, der dækker pladens numre. Alene det forhold, at bas og trommer får en fremtrædende rolle i arrangementerne, er nærmest uhørt – i hvert fald uden for jazzens landskab. Men det er afgørende for den særlige stemning, der præger og udmærker pladen, der ikke ligner noget, man har hørt før; i hvert fald noget man skal finde pendenter til på obskure jazz-plader.

Julia Werups stemme er den store attraktion på pladen. Det er den musikken omfavner, støtter og bærer oppe. Så hvis man er til eksceptionelle stemmer er der al mulig grund til at opstøve dette album (og Werups to foregående) og indlemme det i samlingen. Hun har bestemt udsigt til en fornem karriere; og den bliver kun desto finere med det musikalske selskab, hun omgiver sig med og som – ud over Blachman – indbefatter Svend Erik Lundeqvist, Johnny Åman, Matthias Petri og Nicklas Compagnol og Andreas Kleerup.

Julia Werup Dear Francis Produceret af: Thomas Blachman Stunt Records. Er udkommet på cd og digitalt. Vinyl er på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *