Capac anbefaler: Sundays – Giant Formula

Author:

Efter den meget lovende debut Wiaca (2019) og opfølgeren fra 2021 Inner Coasts, hvor Sundays ikke bare indfriende forventningerne og de implicitte løfter, men trådte i karakter som band med et næsten færdigstøbt indie-pop-rock-stil, så er de – og det vis sige Marie Linander Henriksen (sang og bas), Morten Falk Overgaard (trommer, slagtøj og sang) og Magnus Jacobsen (sangskriver, guitarer, piano og sang) – nu ude med det tredje album, der bærer titlen Giant Formula.

Og titelsangen afslører, hvilken stor formel, der er tale om:

The moment we came and the moment we go
Are almost the same as far as I know
What lies in between is mine to convey
Into something of meaning, to believe in every day

I was originated, liberated, situated
And implicated just to play a part in the giant formula
I was regulated, valuated, congregated
Anticipated just to play in the giant formula

Jovist, den store formel, der er tale om, er selve livet, som vi alle skal forholde os til. Vi ved, at vi kommer ind i det og forlader det igen; og i mellemtiden – livet – er det vores opgave at få mening med galskaben, finde ud af, hvilken rolle, vi skal og vil spille i the giant formula, der altså også er en formel, vi selv er med til, så at sige, at formulere, give mening. Og her er det måske ikke uvæsentligt, at vi ikke er alene om det projekt, men har nogen – i hvert fald en – at tage i hånden og følges med:

Here in the streetlights
Feeling my feet fly
Into the black sky
Just you and I
Here in the streetlights
Feeling my feet fly
Into the black sky
Of the giant formula

We were originated, liberated, situated
And implicated just to play a part of the giant formula
I was regulated, valuated, congregated
Anticipated just to play of the giant formula
We were fascinated, educated, resignated
I never made it, just to play a part of the giant formula

Bare du og jeg. Med risiko for at overfortolke, så slår det mig, at det der med tosomhed og kærlighed er en nøgle til den store formel. Og bliver da straks bekræftet i det i sang nr. 2 på A-siden, “The morning after”, hvor det blandt andet hedder:

Tell me what you want from me
Tell me how to make this alright
All I want is make you see
That i’m just trying to fit In your life
So Tell me what you want from me
Tell me how to make it alright
I don’t want to run you see
Cause i’ve been doing it my whole life

Jeg vil overlade det til lytteren at følge dette fortolningsspor; for det kan godt være, at kærligheden er et “wasteland”, som det hedder i sang nr. 3, men kærligheden er også det sted, hvor man henter alt det, der skal til for at komme videre med det satans liv.

Magnus Jacobsen synger  for på de i alt ti sange, som Magnus Jacobsen også har skabt til dette fine album. Han synger med sin stemme, der med sin lidt mørke karakter passer fint til sangenes i indtagende melodiøse og let melankolske karakter. Og sangene har stor homogenitet, hvilket skyldes trioens kerneydelse på sangene. Det er dem, der giver sangene deres stilistiske egenart og kendetegn; men med hjælp fra en god håndfuld musikalske kolleger lægges der stimulerende, fascinerende og stemningsskabende lag af lyd på sangene.

Det samlede indtryk af Giant Formula er, at Sundays har fundet en – ja – stilistisk formel for deres indie-pop-musik. En formel, der sagtens kan udvikles og forfines på kommende (forhåbentlig) plader og som bør sikre dem en plads på alskens spillelister; lige som den bør sikre dem mange spillejobs rundt omkring i landet i denne sommer og fremover. Hermed varmt anbefalet.

Sundays. Giant Formula. Produceret af: Asger Teshau og Sundays. Celebration Records. Er udkommet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *