FM-radioens endeligt?

11. juni 2009

Her i bloggen ser vi med alvor på Socialkammeraternes ønske om at “slukke for FM-båndet“, som Mogens Jensen formulerer det. Selv om DAB er tidens løsen, så vil vi protestere mod en nedlæggelse af det bånd, der i årtier har været vores kilde til tidens populæreste og også mindre populære toner. Vi vil gå så langt som til at kalde et kulturklenodie, der bør bevares for eftertiden. Må FM-radioen bestå! No matter what.

4 kommentarer

 1. PiaFan kommentarer:

  Hurrah for DAB!

  Der har vil nemlig en kanal, der 24/7 sender tyske schlagere forsynet med dansk tekst!
  Danskere bliver det ikke…

  PiaFan
  P.S. Det kaldes “Dansktop”

 2. capac kommentarer:

  @PiaFan: DAB er helt ok, men ikke noget argument for at smide en gammel ven pÃ¥ gaden… ;)

 3. mb kommentarer:

  DAB 128 kbps lyder ikke ok, medmindre forventningerne er lave, eller man alligevel kun hører det pÃ¥ de plastik højttalere der hører til PC’en.
  Og mig bekendt har man ikke tænkt sig at sende DAB i 320 kbps (CD-kvalitet), da det så begrænser antallet af kanaler. FM har potentale til langt bedre lydkvalitet end CD.
  FM er de i øvrigt i gang med at spolere lydkvaliteten på, ved at sende live-optagelser hvor man har begrænset dynamikken og båndbredden. Det gælder vist især den klassiske musik. Jeg har hørt det demonstreret hos en bekendt der gennem årene har optaget rigtigt meget på DAT, og nogen af udsendelserne (identiske optagelser) er blevet genudsendt og vi har sammenlignet. Det var lidt beskæmmende.

 4. capac kommentarer:

  @mb: Ja, man tænker meget i båndbreder og antal kanaler. Kvantitetstænkning. Hellere 10 discount-kanaler end én ordentlig kanal.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

291 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62