28. januar 2009 arkiv

Lloyd Cole in a Box… Cleaning out the Ashtrays

28. januar 2009

I firserne var Lloyd Cole and the Commotions ikke til at komme uden om. Lloyd Cole var en af den periodes bedste engelske sangskrivere. Og han er fortsat en fin sangskriver. I næste måned udsendes et boksæt (hvordan får man råd til alle de bokse?!) med sange fra perioden 1989 – 2006, dvs. soloperioden. Titlen er Cleaning out the Ashtrays, en ironisk sådan. Som konventionen foreskriver, så er der medtaget en del outtakes og lignende. B-sider og sjældenheder kan man lytte til på Lloyds egen hjemmeside – her
TILBAGESPOLING

Pete Seeger – Barack Obama – og musikken

28. januar 2009

Forleden kunne kunne man se den gamle kæmpe Pete Seeger spille sammen med blandt andet Bruce Springsteen ved Barack Obamas indsættelse. For mig var det et godt billede på det håb, som det andet Amerika har til Obama som præsident. Det håb, der skal være brændstof i hans kamp mod de noget uoverskuelige problemer, han og vi andre står over for…
Scenen fik mig til at tænke på en fin tributeplade, der er blevet lavet til ære for Pete Seeger: Where have all the Flowers gone. The Songs of Pete Seeger. Pladen, som jeg tidligere har lånt på biblioteket, rummer kongeniale fortolkninger af navne som Springsteen, Jackson Browne, Bonnie Raitt, Bruce Cockburn, Donovan med flere. Nu har jeg reserveret den igen.

Pete Seeger – What Did You Learn In School?

Erindring: UFO’erne kommer…

28. januar 2009

 

UFO i KIna 2006-08-17

Da jeg var dreng, synes jeg, at UFO’er var spændende. Jeg slugte med stor appetit artikler i Familie-Journalen og andre ugeblade, hvor man berettede om mystiske iagttagelser, gjort af jordboerne her og hisset. Og på det lokale bibliotek fordybede jeg mig i litteratur af Erich von Däniken.

Overbevist blev jeg dog aldrig om eksistensen af menneskelignende liv uden for vores lille blå planet. Og bedre blev det ikke, når jeg spurgte min fader, sømanden, der havde tilbragt år af sit liv på de store have som navigatør. Han svarede altid: Jeg har stået på broen den ene dag og nat efter den anden og kigget på den store himmel – og har aldrig set noget som helst.

Senere gik det op for mig, at det interessante spørgsmål måske slet ikke var, om der er noget derude, altså liv. Men hvorfor vi mennesker forestiller os det?

Apropos så har flyvevåbnet netop lagt sine UFO-arkiver på nettet. Her kan man læse, hvad danskerne mener at have set og oplevet.

Genhør: Thors Hammer (1971)

28. januar 2009

Gruppen Thors Hammer bestod af guitaristen og tangentspilleren Michael Bruun, saxofonisten Jesper Neehammer, tangentspilleren Henrik Langkilde, basisten Henrik Bødtker, trommeslageren Simon Koppel og sangeren Peter Nielsen. Et album var, hvad det blev til for gruppen. Udsendt på plademærket Metronome i 1971. Et lovende album, som man siger, når man kan høre det potentiale, der lå i gruppens udfoldelser. Stilen er jazz-influeret progressiv rock à la Maxwells, Blast Furnace, Burnin’ Red Ivanhoe og tilsvarende udenlandske bands. Jeg tror ikke, at pladen solgte mange meter, da den udkom, men jeg kan huske, at Thors Hammer ofte blev omtalt i DRs beat-programmer. Det er heller ikke musik, der lefter for hitlistepublikummet. Der er faktisk ingen melodier med hitpotentiale på pladen.  Der leges, improviseres og gives plads for solistiske udfoldelser. En fin plade, der blev genudsendt på cd på et koreansk (!) mærke Won Sin i serien 100 Collection Rock Rarities. Anbefales yndere af progressiv jazz-rock, som vor moder lavede den halvfjerdserne.

Perker – perle – perkerperle…

28. januar 2009

I går hørte jeg en vits:

– “Hvad kalder man en indvandrerpige, der er luder?”

– “?”

– “En knaldperle!”

Det er godt, at folkeviddet kan tage humoren i anvendelse, når medierne går i selvsving over, hvad en politibetjent sagde eller ikke sagde under en anholdelse…

Apropos Lottes racismeencyklopædi

Nytænkning… el-bil à la Mahatma Ghandi

28. januar 2009

I går måtte jeg hente det orange automobil hos mekanikeren for anden gang på et halvt år. Koblingskablet, der kun var fire år gammelt og angiveligt skulle kunne holde i ti år, var sprunget. Endnu et uvelkomment indhug i tegnedrengen, og så var det jeg tænkte, om tiden, hvor det orange mobil skal på pension, efterhånden nærmer sig. Og hvad skal så afløse den orange? For det kan selvfølgelig ikke være hvad som helst! Når man kører rundt i noget, der de facto er en veteranbil, kan man da ikke bare lade den afløse af en gennemsnitsøse, vel?! Men måske en indisk Reva el-bil var noget. Plads til fire personer. Koster 75 øre pr. kilometer. Kører 75 km pr. opladning (til arbejdet og tilbage igen plus diverse afstikkere til indkøb etc.). Højeste hastighed omkring de 75/t. For slet ikke at tale om, hvad det betyder for miljøet. Prisleje: herhjemme: 100.000 kr. I UK en tredjedel…cirka.