6. juni 2021 arkiv

Genya Ravan & Lou Reed – Aye Co’lorado

6. juni 2021

En lidt sjælden sag, hvor Lou Reed synger duet (eller rettere andenstemme) sammen med Genya Ravan. Fra hendes debutalbum Urban Desire (1978).

I denne sjældne video fortæller hun om sin baggrund:

I dag er hun 81, men har ikke helt droppet musikken, for hun præsenterer nu og da Steve van Zandts – alias Little Steven – radioprogram Underground Garage.

50: Allan Toussaint – Toussaint

6. juni 2021

Sanger, musiker, producer m.m. Allan Toussaint havde været aktiv – også på plade – allerede i 1950’erne, men først i 1971 kom albummet – hans andet, det første kom i 1958 – med den korte titel Toussaint. Jeg husker, at den hang i vinduet hos pladebutikken Badstue rock (der stadigvæk eksisterer i bedste velgående med en ny ejer). Og i den butik plejede de at have styr på, hvad der var værd at lytte til, så derfor endte også denne plade i min samling, hvor de stadigvæk er.

Der er ikke tale om et album, der indtog hitlisterne. Ej heller et album, der fik kritikerne til at falde i svime. Men et album med en af de allermest indflydelsesrige musikere fra New Orleans. Hans sange er blevet fortolket af mange andre kunstnere, og som producer har han sat sit fingeraftryk mange steder, bl.a. hos vennen Dr. John (Mack Rebenack).

Allan Toussaint døde i 2015, 75 år gammel.