11. juni 2021 arkiv

George Harrison “All things must pass” jubileret

11. juni 2021

Til august – den sjette helt nøjagtigt – kan man købe jubilæumsudgaven af George Harrisons vel nok hovedværk, tredobbeltvinylalbummet All things must pass. Albummet, hvormed Harrison sagde farvel til Beatlestiden og viste, at han var mere og andet end den Harrison, der spillede tredjeviolin i The Beatles.

Jeg har aldrig ville deltage i den fortsatte diskussion om Harrisons status som sangskriver i Beatles. Igen forekommer det mig at være som at sammenligne et kanonslag med Rundetårn. Hvormed er sagt, at Harrison er en sangskriver i sin egen ret. Hans bidrag til Beatles kan ikke under- eller overvurderes – de er et vigtigt element i det samlede billede.

Jubilæumsudgaven, der rummer alskens ekstramateriale – fx indiske perler (!) – kommer med lidt forsinkelse og – lad os bare slå det fast – kommer til at koste det hvide ud af øjnene. Fordi EU har besluttet at pålægge al import fra ikke-EU-lande – ikke mindst Brexit-ramte Storbritannien – med moms, afgifter og postgebyr. Så det kommer til at koste en mindre formue til august, hvis man ikke kan nøjes med den gamle udgave (som jeg har både på vinyl og CD). Eller måske er der nogle kreative sjæle, der finder et smuthul for de stakkels europæiske Beatles- og Harrison-fans… Vi får se.