28. juni 2021 arkiv

The King – på roadtrip med Elvis

28. juni 2021

Selv om nationen er grebet af fodboldkuller og maler sig hvide og røde i ansigtet, medens fadbamserne løber ned gennem halsen, så er der altså andet i livet. Også på tv. I aften viser DR2 således dokumentarfilmen The King.

Plottet er i og for sig enkelt. Fyrre år efter kongens død kører filmskaberen Eugene Jarecki i Elvis’ gamle Rolls Royce (eller en af dem…) ad de veje, som Elvis selv engang kørte, når han skulle give koncert. Og på vejen er der gæster i bilen, kendte personer, der fortæller om deres oplevelse af og forhold til Elvis, suppleret med filmmateriale fra arkiverne. Altså et påskud, en mcguffin, der skal give anledning til endnu et forsøg på at sige noget fornuftigt om en kunstner, der forandrede populærmusikken i midten af forrige århundrede.

Peps Persson er død, 74 år

28. juni 2021

Per-Åke Tommy Persson – kendt som Peps Persson – er død i en alder af kun 74 år. Peps blev en af de vigtigste figurer i den svenske progrörelsen i halvfjerdserne, men var allerede med fra de tidligste tressere, hvor han med rod i bluesen spillede i en lang række sammenhænge. Efter halvfjerserne lod han sig især inspirere af reggae, og han satte sit aftryk i fx Peps Blues Quality, Peps Perssons Blodsband, og Pelle Perssons Kapell.