Dødsfald: fotografen Mick Rock – 72 år

20. november 2021

[Mick Rock og Lou Reed, foto lånt fra Lou Reed Facebookside]

Manden der “skød” halvfjerdserne er han, fotografen Mick Rock, blevet kaldt. Og rigtigt er det, at han var en af dem, der indfangede halvfjerdsernes musikkultur i det markante årti. En af dem, der tog billeder, der var med til at skabe mytologien omkring rockmusikken. For eksempel finder man hans fotografier på Lou Reeds hovedværk Transformer og på Coney Island Baby.

På Youtube kan man pt. (men man skal nok skynde sig, da den nok bliver pillet ned…) se dokumentarfilmen Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock fra 2016 om hans liv og karriere (man skal dog være indstillet på, at det er en spansk udgave af filmen…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

10 har læst indlægget