Tv-krimi: De blodrøde floder – sæson 3

2. august 2022

Tv-abstinenserne fik mig i går til at kaste mig over en fransk tv-krimi-serie med den danske titel De blodrøde floder (Les rivières pourpres) – de purpurrøde floder). Og det viste sig, at være en klog beslutning. Helt anderledes end engelske, tyske og svenske krimier.

To franske kriminalfolk, den ældre mand Niémans og den unge kvinde Delauney, bliver kastet ud i en sag, hvor Niémans’ tidligere kolleger bliver slået ihjel af pestbylder. Et fantasifuld plot med en galning, der med modificerede pestbakterier vil hævne sig på en gammel sag. Afsnittet – det andet i sæson 3 – er forfriskende anderledes end de krimier, man ellers ser for tiden på DR. Franskmændene har åbenbart en svaghed for plot med en god portion mystik og intrikate handlingsforløb. Men spændende og fascinerende var det. og de to hovedpersoner passer fint til rollerne i et kvasi-far-datter-forhold. Så måske jeg skal tage et afsnit mere i næste uge!?

De blodrøde floder – Forløsning

Skriv en kommentar

6 har læst indlægget