Capac anbefaler: Gabriel Jacobsen – Restless Heart

15. november 2022

Hvileløse hjerte hedder Gabriel Jacobsens debutalbum. Og den titel – Restless Heart – sætter selvfølgelig en forventning i en garvet lytter som mig om endnu en tur rundt i kærlighedens karrusel, hvor alle følelser kommer i spil – sådan som det ofte er i musikken, der jo netop er et følelsessprog.

Og forventningen opfyldes da også. Men det handler om meget mere end blot kærlighedslivet i tosomhedens mikrokosmos. Rækkevidden anslås i pladens første sang, der måske, måske ikke, handler om det tidspunkt, hvor kærlighedens flamme er brændt ud og spillet er ovre: “I saw the last light blow/Out of your eyes/But I never got the chance/To say goodbye“. En sang, der også på bedste vis anslår stemningen og tonen på denne fine debutplade, med en melodi, der aspirerer en plads på enhver pop- og rockspilleliste. Og som synges af Gabriel med hans rå, maskuline og følsomme stemme på baggrund af et arrangement, der både sender tankerne hen på rå forbilleder som Tom Waits og mange af rockens mandsstemmer og afslører af en markant inspiration fra amerikansk country og americana.

Og i forlængelse af denne efter-forholds-sang kommer der endnu en, der meget præcist, hvad det handler om: After this. Forholdet er slut, kampen er endt, og hvad så?: “Where do we go after this/Is there hope after this/What was the meaning of you and I/After this/ We stayed and we fought/And we broke our hearts/Again”. Hvileløse hjerte, hvor vil du nu hen? Hvem har ikke prøvet det? Og den smertelige erfaring leveres i en tilbagelænet ballade med sprøde guitartoner, pikante tangenttoner og stille vuggende rytmesektion.

Og sådan fortsætter den anslåede tematik og finder en slags grundstemning i titelsangen, hvor det blandt andet hedder: “We will build on restless hearts/ And broken dreams/We will build on restless hearts/And broken dreams/Someday you’ll see“. Kærligheden er ikke for amatører og vil du være med i den leg, så må du lære hjertets hvileløshed at kende som et grundvilkår.

Nogen vil måske indvende, at jo, det har vi hørt før. Og det er da også rigtigt. Men det ændrer ikke ved, at Gabriel Jacobsen sammen med et hold fine musikanter – Thomas Jensen (trommer), Fabian Uth Nielsen (bas), Peter Rix Baj-Jensen (tangenter og kor), Kevin Lindberg Christensen (orgel, harmonika og kor) og Marie Louise Sandorf Uth Jacobsen (kor) – har skabt et meget overbevisende debutalbum, der giver løfter om flere, flotte fremtidige bedrifter og er endnu et vidnesbyrd om, at den amerikanske musikkultur er en uudtømmelig kilde til inspiration og kreativitet uden for hjemlandets grænser. Hermed varmt anbefalet.

Gabriel Jacobsen. Restless Heart. Produceret af: Gabriel Jacobsen. Sandorf Records. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

26 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62