Capacs kalenderlåge nr. 17

17. december 2022

Regeringen er i gang med sine rævekager. Omvendt Robin Hood-politik. Lad juleferien give os lidt ro og fred….

6 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Gad vide hvor mange Socialdemokrater der har fået Julekagen galt i halsen, nu de har fået opskriften.
  Det er lige før jeg håber de kvæles i den.

 2. capac kommentarer:

  @Hugin: Jeg tror, der sidder mange “gamle! socialdemokrater – af Anker Jørgensen-traditionen – derude og krummer tæer i hjemmeskoene eller bander tavst over det, der sker. Men generationer af statskundskabsstuderende unge med kuglerammer, habitter og midtersøgende blik har taget over og er i færd med at forvandle det gamle “arbejderparti” til endnu et endnu et violet parti, der i sin kerne er borgerligt og lever på misforståelse, at det er muligt at være parti for “hele Danmark” – både dem med milliongager og dem på overførselsindkomst.

 3. Hugin kommentarer:

  Capac: Det kan heller ikke undre at DR i disse dage indhyre mennesker til at forklare Danskerne hvor glade de skal være for at blive røvrendt af socialdemokraterne, en nyhedsforulemper der siden betalingen indgik i skatten, bliver udnyttet til statspropaganda, og bliver det i stigende grat.
  Hvis nogen mener udtalelsen ikke holder vand, så kan det jo undre at når man vil overtage magten i et land så er noget af det første man gør, er at sætte sig på nyhedsformidlingen, og dermed sandheden, det vil sige statens sandheder.
  Hvis man er af den opfattelse at sådan er det ikke i lille Danmark så tror jeg man skal tænke sig om en ekstra gang, du får lov til at sige pip i ny og næ så illusionen kan opretholdes.
  Ja men vi har ytringsfrihed vil man så påstå, ja det kan måske være rigtigt nok, men så har nogen bestemt mere ytringsfrihed end andre, i alle tilfælde når vi taler om de to største DR og TV2
  Hvis det ikke var fordi det er så godt et magtmiddel ville man nok ikke bekymre sig så meget om det, kampen har også været her men det syntes at være gået i befolkningens glemmebogen, Erhard Jakobsens (han var medlem af Folketinget i over 42 år, først for Socialdemokratiet fra 1953, siden i 1973-1995 for partiet Centrum-Demokraterne som var et højredrejet Socialdemokrati, som han stiftede og var mangeårig formand for) en Socialdemokrats jagt på DR og i nyere tid Dansk Folkeparti og det er da lykkedes over al forventning må man konstatere.

 4. Hugin kommentarer:

  Capac: Når damen nu udtaler sig om hun er blevet klogere med alderen, så havde det været passende hun før valget havde redegjort i detaljer for hvor klog hun var blevet. så befolkningen kunne have taget stilling til om de også syntes det var klogt

 5. capac kommentarer:

  @Hugin: DR-tv-avisen brugte lidt tid i går på at dokumentere, hvordan Frederiksen havde ændret politisk holdning, siden hun kom frem som ung-socialdemokrat. Det var en historie om, hvordan idealerne falmer og forsvinder jo tættere på magten, hun kom. Nu sidder hun så sammen med venstrefolk (ja, Lars Løkke kalder sig noget andet, men…) og tager farve (blå-sort) af dem. Et klart skred til højre.

 6. capac kommentarer:

  @Hugin: Nej, vi har ikke en kritisk presse. Men en presse, der begrænser sig til at tale med begivenhederne. Derfor får DR og andre førende medier det til at se ud som om den nye regeringsdannelse er noget positivt. Vi savner en presse, der kunne leve op til pressens gamle ideal om at være magtens fremmeste kritikere. Men at forholde sig kritisk forudsætter, at man har et ståsted uden for magtens domæne. Så længe journalisterne fletter sig ind i magtens flok på Christiansborg, så udelukker det en kritisk distance. Vi har en presse, der er systembevarende, og derfor tjener den ikke vores demokratiske interesse. Det eneste vi vel kan gøre ved det er at påpege det igen og igen.

Skriv en kommentar

19 har læst indlægget