60: The Beatles – Please Please Me

Author:

Ja, tres år er gået, siden the Beatles udsendte deres debutalbum Please Please Me. Produceret af George Martin og udsendt på Parlophone. Og en god blanding af cover-numre og selvskrevne sange af John Lennon og Paul McCartney.
Oprindeligt var det tanken, at de skulle indspille en live-plade, men det blev droppet. Og i stedet indspillede de fire musikere debutalbummet i studiet på en dag. Den 11 Februar 1963.
Pladen udkom i Storbritannien, hvor den blev en stor succes og blev set som bevis på, at Beatles var et band, der kunne stå helt på egne ben. Et album, der både viste, hvad de kom fra – som endnu et band, der levede at at spille andres sange – og hvor de skulle hen – blive et band, der kun spilede deres egen musik.
For mange Beatles-fans er Please Please Me gruppen bedste plade. Måske, fordi den netop afslører, hvad de kom fra og hvor de ville hen. Og i øvrigt indeholder nogle af gruppen mest elskede sange: “I Saw Her Standing There”, “Ask Me Why”, “Love Me Do” med flere.

4 thoughts on “60: The Beatles – Please Please Me”

 1. Capac: Jeg har såmænd heller ikke glemt musikken fra min ungdom, men jeg syntes den mere eller mindre gik i stå i slutningen af 70erne og begyndelsen af 80erne og blev til jeg elsker dig du elsker mig musik, den eksperimenterende musik forsvandt og teksterne gik også i stå, og er ikke kommet videre, dog med enkelte undtagelser på den hjemlige sene så som Folkeklubben lyt blandt andet til: https://www.youtube.com/watch?v=DBudp0EmbDM
  Måske ikke den store musikalske fornyelse men med tråde tilbage til det jeg holdt af i min ungdom protesterne mod urimelighederne i samfundet, og de urimelighederne er desværre ikke blevet mindre med en fru Frederiksen ved roret tvært imod.

  1. @Hugin:Bestemt. Efter halvfjerserne afblomstrede beatmusikken og blev meget kommercialiseret. Det lå lige som i kortene at det ville ske. Selv om der da skete ting og sager. Punken og post-punken, grungen osv. Og så blev det hele atomiseret, fordi de store pladeselskaber svigtede i distributionsleddet. Album blev til CD’er der blev til filer, der blev til streaming.Så i dag skal man med lys og lygte lede efter spændende nye navne.

 2. Capac: Ja vi har jo på nogle punkter samme udgangspunkt, og som du fortæller med Steffen Brandt så ender man forskellige steder, måske også musikalsk her var mit udgangspunkt fra lille, min mors musik som strakte sig fra Holger Fællessanger til Benjamino Gigli, som ung var jeg nok mere til Rolling Stones, Moody Blues, Pink Floyd, og
  King Crimson end jeg var til Beatles men jeg må tilstå jeg slægter nok min mor på for jeg ender nok mest i nærheden af Gigli eller denne unge dame Asmik Grigorian: https://www.youtube.com/watch?v=Us_F2xLJgKI

  1. @Hugin: I hvert fald bliver jeg mere og mere åben og modtagelig for mine forældres (og bedsteforældres) musik med alderen,
   selv om jeg stadigvæk holder fast i min barn- og ungdoms musik. Yeah yeah yeah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *